Nowy u¿ytkownik
Na pocz±tku chcia³bym od razu uprzedziæ, ¿e napiszê podanie bez wzoru, gdy¿ uwa¿am, ¿e jest on ju¿ przestarza³y i dosyæ czêsto kopiowany, dlatego te¿ uzupe³niê go po swojemu razem z wymaganymi danymi Out of character, pozwólcie na ujrzenie mojej kreatywno¶ci:
Na pocz±tku co¶ o mnie.
Moja przygoda z Role Play’ingiem zaczê³a siê we wrze¶niu 2007 roku na PRP07. Po jego upadku przechadza³em siê z serwera na serwer, zawsze bêd± taksówkarzem. Od jakiego¶ czasu staram siê od tego uciec. Znaj±c Pierwsz± Pomoc kilka razy pracowa³em w szpitalu. Niestety znajomo¶æ wielu, nie potrzebnych mi w ¿yciu pojêæ, przyt³acza³a i zniechêca³a. Nigdy nie mia³em okazji sprawdziæ siê w roli ordynatora. Kiedy¶ musi byæ ten pierwszy raz, spróbowaæ czego¶ zupe³nie nowego.
Organizacja pracy.
Jak wcze¶niej wspomnia³em, do gry potrzebna by³a ca³a kartka formatu A4. Na niej wydrukowane wszystkie pojêcia, nazewnictwo wszystkiego. Naprawdê zniechêca³o to do gry. Ja twardo zostajê tylko przy Pierwszej Pomocy. W niej jest wszystko, od z³amañ przez poparzenia, postrza³y i wypadku komunikacyjne, koñcz±c na resuscytacji (reanimacji). Wed³ug mnie do gry zupe³nie wystarczy. Przecie¿ nikt z Was siê nie obrazi, jak który¶ z lekarzy powie co¶ drog± okrê¿n±, ale zrozumia³±, ni¿ jednym lekarskim, niezrozumia³ym pojêciem? Szpital w Bayside nie jest takim wielkim, w którym bêd± przeprowadzane skomplikowane operacje. Wiedza z zakresu chirurgii, transplantacji twarzy czy innych dziedzin mija siê z celem. Bêdzie rygor, ale bardziej ceniê sobie mi³± atmosferê pracy. Nie chcê, aby siê mnie bano, te¿ lubiê sobie po¿artowaæ. Jednak trzeba znaæ granicê dobrego smaku. Czêsto czepiam siê szczegó³ów, takich jak brak kropki na koñcu zdania. Takie moje zboczenie.
Apteka.
Bêdzie tworzona w przysz³o¶ci tylko i wy³±cznie drog± IC. Pisa³em, ¿e nie chcê wprowadzaæ fachowej medycyny, a tutaj pomys³ na aptekê. No tak, ale tu jest szansa dla tworzenia postaci uzale¿nionej od leków. Przecie¿ ile to osób na ¶wiecie bierze znacznie wiêksze dawki leków ni¿ powinni? Powiedzmy, ¿e to taki ”legalny handel dragami”.
Akademia medyczna.
Chc±c, nie chc±c musi byæ. Ka¿dy chêtny bêdzie móg³ wzi±æ w niej udzia³. Jeden z etapów rekrutacji. Oczywi¶cie jej ukoñczenie nie wi±¿e siê z przymusem odbycia sta¿u w szpitalu. Jest to tylko przepustka do tego.
Ochotnicza Stra¿ Po¿arna.
Tutaj nie ma miejsca na du¿±, pañstwow± Stra¿ Po¿arn±. OSP – s³u¿ba mieszkañców dla mieszkañców. Praca nie bêdzie polega³a – wbrew pozorom – tylko na gaszeniu po¿arów. Zawsze znajdzie siê kto¶ uwiêziony w aucie na skutek wypadku, zab³±kany kot na drzewie, powalone drzewa i inne prace porz±dkowe. Mam w g³owie ogólny zarys funkcjonowania OSP. Jeszcze siê waham nad globalnym /do.
Pierwsza Rekrutacja.
Dwa etapy: zg³oszenie chêci pracy i krótki pisemny test akcji RP. W Internecie s± dostêpne strony nt. Pierwszej Pomocy. Najpierw napiszecie na forum post zg³aszaj±c swoj± chêæ pracowania w naszych szeregach. Nastêpnym krokiem bêdzie opisanie krótkiej akcji RP, zwi±zanej z postêpowaniem podczas wypadku, np. z³amanie otwarte. Pomoce naukowe macie dostêpne, liczê, ¿e czego¶ siê nauczycie.
OOC
Imiê : Mateusz
Nick na forum : Brat_Anonima
Numer GG : 13605145
Ile czasu mo¿esz spêdzaæ dla frakcji : My¶lê, ¿e co¶ 3H-4H wystarczy absolutnie. ;]
Dlaczego ty ? : Poniewa¿ mia³em ju¿ styczno¶æ z ow± frakcj±, interesujê siê tym i mam nadziejê, ¿e sobie poradzê.
Czy mia³e¶(³a¶) doczynienia z t± frakcj± ( TAk,Nie) : Tak